17. mars 2011

Sykurs....

Da jeg går hjemme og er sykemeldt, så har jeg jo mye tid til å tenke, surfe og finne masse flott inspirasjon ute i bloggverden.  Har lenge hatt lyst til å bli litt mer venner med symaskin, men aldri tatt tak i det, før nå. I går kveld så var jeg på sykurs hos Moia i Ski.  Hun lager mye flotte klær til både store og små.  Ble litt kjent med forskjellige sømmer, og ble litt mer venner med symaskinen ;o)  Min egen maskin er over 25 år, og den ble ikke med, da jeg tror det på tide å kjøpe ny...maskinen jeg har har vært mamma sin, og den har ikke vært i bruk på over 11 år.  Hadde det kjempegøy, og ble nok litt ivrig på å fortsette...har allerede funnet noen mønster til kjoler ;o))   Så er spørsmålet hvilken maskin skal en kjøpe ?  Noen som har noen gode tips til en nybegynner ?   Resultatet av gårsdagens sykurs, ble en pose med applikasjon ( 40 x42)....og for å være helt ærlig, så er jeg kjempestolt ;o))  Kan brukes til å ha strikketøy i .... ;o)))Tusen tusen takk Ruby for en hyggelig og lærerik kveld !

Da skal jeg ut på symaskin jakt på nettet....alle gode råd og tips tas imot med takk ;o))

Ønsker alle en kreativ og flott dag!!

19 kommentarer:

 1. Så gøy :) Posen ble flott, perfekt til strikketøy
  Lykke til i jakten på symaskin

  SvarSlett
 2. Der kom innlegget ja:-) Jeg har på min selvsydde kjole på jobb i dag:-) Lykke til med symaskinhandelen.

  SvarSlett
 3. Så flink du har vært!! Drømmer om sykurs jeg og, så kanskje min 5 år gamle symaskin kan bli brukt til annet enn å legge opp gardiner en sjelden gang i mellom :)
  Som du sikkert skjønner, akter ikke jeg å komme med tips til hva du skal kjøpe :D

  SvarSlett
 4. Så flink du har vært! Gleder meg til å se flere resultater av sykurset:)

  SvarSlett
 5. Så moro med kurs. Nå begynte jeg plutselig å lure på om du hadde vært på kurs hos meg i går uten at jeg hadde fått det med meg. Jeg holdt også sykurs på Ski i går, men det var hos Nåløyet.
  Jeg visste ikke at Moia holdt kurs. Hadde vært moro med klessømkurs. Jeg prøver meg på egenhånd, men det går smått.

  Posen var superfin. Ny maskin.......... det er utrolig mange gode maskiner. Det kommer helt an på hvilken prisleie du er villig til å gå opp til. Min erfaring er at fra 6000 og opp til rundt 14000 så får du det du betaler for. Bra maskiner. Over 14000....... da skal du virkelig like å leke med maskinen, noe de fleste ikke gjør etter den første måneden. Under 6000......... litt forskjellig, men ofte siktter man igjen med en følelse av at man skulle brukt bare noen kroner til på maskin, eller så er maskinen så lett at den småhopper og gir deg ikke jevn pen søm.

  Selv er jeg Pfaff-frelst, men som sagt.... masse gode maskiner på markedet, så ta en runde og prøv ut noen forskjellige.

  SvarSlett
 6. gratulerer med ny hobby.Jeg er også ny sy entusiast og har masse og lære-jeg har gått tre kurs hos anne grete (sy med oss)i haugesund,men trenger mere trening.

  SvarSlett
 7. Så flott den ble! Nå må du ikke bli heeeeelt hekta på syingen no da, slik att du ikke får tid til å strikke...hihihi

  Kjekt å lære seg nye ting!!!

  SvarSlett
 8. Så søt pose du har fått sydd deg! :) Men det er skummelt med sånn sying ja - fort gjort å bli hekta visst ;)

  Hva med å sende maskina du har på overhaling og smøring før du går til storinvestering? :)

  SvarSlett
 9. Så flink du har har vært :-) Det er skikkelig artig og ikke minst inspirerende å delta på sykurs. Jeg har nå min andre Janome-maskin, og jeg er kjempefornøyd med den. Den første jeg hadde betalte jeg vel ca 4000 for, og den hadde alle standardsømmer og utstyr. Etter at jeg ble litt flinkere til å sy,bytta jeg maskin. Mener jeg betalte rundt 7000 for den. Den har bl.a 60 sømmer (mange fine pyntesømmer). Begge mine døtre har fått symaskin av meg, og jeg kjøpte Janome til begge to. Spør om å få prøve maskinen på butikken - du kjenner fort om det er riktig maskin for deg...

  Lykke til - klem Siv

  SvarSlett
 10. så gøy med sy kurs.

  jeg har maskin men kan ikke sy, kanskje jeg skulle sjekket om det var noe kurs her i nærheten

  SvarSlett
 11. Så morsomt med sykurs! Fint å få litt ny input når man er sykmeldt.

  Jeg har Janome og er veldig fornøyd med det. Nå er vel maskinen min blitt nesten femten år (jøss er det mulig!) og den virker fortsatt fint :)

  SvarSlett
 12. Jeg har en Janome EasyJeans som kostet rundt 5000,- for ca fire år siden. Den har de enkleste sømmene og noen pyntesømmer, kan brukes med tvillingnål og masse ekstrautstyr aom du får kjøpt. Også er den sterk. Jeg har synn endel bæretøy som skal tåle vekten av en 15 kilos unge og sømmene holder og jeg stoler på den. Super nybegynnermaskin og holder lenge dersom du ikke skal brodere.

  SvarSlett
 13. Hei!

  Har en Pfaff jeg bare elsker! Den er enkel i bruk, og er verdt hver en eneste krone!

  SvarSlett
 14. Så flink du har vært. Gleder meg til å følge med utviklingen. Har veldig lyst til å få i stand et kurs her også etterhert. Har så lyst til å lære litt enkel søm. Gjelder bare å finne en person til å holde kurs for oss :-)

  SvarSlett
 15. Posen var kjempefin så den har du all grunn til å være stolt av!
  Kan dessverre ikke anbefale noe ang. maskin - der er jeg helt grønn!
  Ha en fin dag og god bedring!! Klem :)

  SvarSlett
 16. Kjempeflott pose! Gøy å lære noko nytt. ;)

  SvarSlett
 17. Fin! - Flink til å sy du :o)

  SvarSlett
 18. Så fin den ble, Sandra. Skal se det blir kjoler etterhvert, ja! Klem

  SvarSlett
 19. Så morro med kurs!
  Selv skal jeg holde kurs hos husfliden i bærum i mai (det blir første kurset jeg holder og jeg er litt spent;)). Når det gjelder kjøp av symaskin, så pleier jeg å si at man må prøve. Det er litt som å finne et par sko som sitter som de skal, de må også prøves. Alle maskiner syr på sin egen måte og har sin egen "feel" når man jobber med den. Jeg selv er PFAFF-jente, men er frosiktig med å bare anbefale et merke, for det kan jo hende du føler det helt annerledes når du skal jobbe med den. Det sies at om du skal kjøpe maskin under 10.000, så får du utrolig mye maskin for pengene ved å velge en Janomemaskin (disse har jeg selv ikke noe særlig erfaring med, men vet om mange som er fornøyd med den). Og så ville jeg, som nevnt over her, gått litt opp i pris. Man får gjerne hva man betaler for, og kjøper du en litt dyrere maskin 5-6000 og oppover), så kan man regne med mer maskinkraft, og dermed en mer stabil og holdbar maskin. Men altså, mitt beste råd er faktisk å gå innom symaskinforhandler(e), og spør om å få prøve/demostrert flere modeller før du bestemmer deg. Det går på følelsen den enkelte maskinen gir når man syr, lyd(noen bråker mer enn andre - og man il ikke ha en bråkebøtte helst), tilbehør (hva finnes av tilbehør til maskinen? Det mange ikke tenker på nemlig, er at ved å kjøpe en sømlabb til et bestemt formål (bisefot f.eks), gjør jobben både mer morro og mer effektiv. Alle PFAFF-maskiner har overtransportør som standerdutstyr (andre merker har dette som enten ekstrautstyr, eller ikke i det hele tatt). Denne må jeg si at jeg bare elsker! Den holder stoffene på plass, og er helt suveren om man skal holde på med f.eks. lappeteknikk. Ja, det er sikkert mer, men dette blir jo gørlangt...hihi! Du får spørre om du lurer på noe;)

  Finfin lørdagskveld!

  SvarSlett